حضور روزه‌داران در طبیعت زیبای کفه نمکی بردسکن

همه ساله همزمان با ماه مبارک رمضان و در نیمه این ماه مبارک در شب‌هایی که قرص ماه شب چهارده در آسمان پرستاره کویر می‌درخشد، مردم شهر بردسکن با حضور خانوادگی در پهنه کویر و در پاکی سفید رنگ کفه نمکی، طبیعت زیبای کویر را به نظاره می‌نشینند .

به‌گزارش میراث‌آیا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌رضوی، مردم هرساله به‌صورت خودجوش در کفه نمکی بردسکن جمع می‌شوند و افطار تا سحر را دل به دریای معرفت کویر می‌سپارند. بنا بر این گزارش شامگاه جمعه 19 خرداد و در شب پانزدهم ماه مبارک رمضان بیش از 700 نفر در 45 کیلومتری جنوب بردسکن حضور یافتند.

کفه نمکی به‌عنوان یک اثر طبیعی در 8 دی 1390 به‌شماره 157 به ثبت‌ملی رسیده است. این عارضه طبیعی در 45 کیلومتری جنوب شهر بردسکن و در 12 کیلومتری جنوب روستای رحمانیه در بخش شهرآباد واقع شده است .

 این پهنه نمکی 805 متر از سطح دریا ارتفاع دارد و با وسعت تقریبی 7888 هکتار متعلق به دوران سوم و چهارم زمین‌شناسی است که با جهتی شمالی‌شرقی،  جنوبی‌غربی در جنوب بردسکن قرار دارد و به‌طور کلی اتفاقات زمین‌شناسی منطقه موجب پدید آمدن چشم‌اندازی زیبا از طبیعت بیابانی، کویری و رسوبات تبخیری نمکی شده است.

در کفه نمکی امکان رشد گیاه وجود ندارد و گیاهان شورپسندی در حاشیه آن وجود داشته است و گونه‌های جانوری مختص کویر نیز در آن مشاهده می‌شود.

جلوه‌های زیبای بلورهای نمک، تراکم ساختاری بلورها بر روی شن‌زارها، چاله‌های نمکی و حوضچه‌های آب حاصل از تعریق خاک از ویژگی‌های منحصر به فرد آن است.

 در ماه‌های مرداد و شهریور یعنی در اوج گرمای تابستان مشاهده این عوارض بیشتر و بهتر میسر است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396032228